Pike Road Chardonnay Willamette Valley Oregon 2018

Den verdenskendte grønne drue Chardonnay har nærmest uendeligt mange udtryk. Det Burgundiske udtryk ses af mange vinelskere som det ”korrekte” og ypperste. Willamette Valley i Oregon er et af de få områder i verden der efterhånden giver Bourgogne direkte konkurrence når det kommer til kvalitet af de klassiske druer – heriblandt Chardonnay. Priserne er dog høje grundet de svære forhold i USA. Elk Cove, producenten bag Pike Road Vineyard, er her lykkedes med at ramme nåleøjet. Fantastisk balance og kvalitet til en pris der er yderst rimelig!

Pike Road Chardonnay er blot endnu et eksempel på hvor godt de burgundiske druer trives i den amerikanske stat Oregon. Alle druerne til denne vin kommer fra AVA’en Willamette Valley. En del af vinen gæres og lagres på fransk eg (hvoraf cirka 35% er ny) i 9 måneder, mens resten kun ser stål. Det giver et behersket og harmonisk fadpræg, som ikke dominerer eller overskygger den friske, lyse frugt.

Pike Road Wines sendte deres første flasker på markedet i 2016. Bag foretagendet finder vi familien Campbell, som plantede deres første marker i 1974 og samtidig startede den nu kendte vingård, Elk Cove.

Tanken bag Pike Road Wines er at sælge vin af høj kvalitet lavet på druer udelukkende dyrket i Willamette Valley, men til priser der er mere tilgængelige end hvad man normalt ser i området. Det nye tiltag fik navn efter vejen der slanger sig gennem den frodige dal og fortsætter dybt ind i Oregon Coast Range – bjergene, som er så vigtige for Willamette Valleys favorable dyrkningsforhold.  

Hos Pike Road har man ingen forbehold mod at købe druer fra andre vinbønder, så længe kvaliteten er i top. Tværtimod vil man gerne gøre sit for at sikre, at de små bønder og familieforetagender rundt omkring i Willamette Valley kan overleve, og i mange tilfælde har Campbell-familien haft flere årtiers samarbejde med disse bønder! Derfor er flere af vinene lavet på både Pike Roads egne druer og partier fra udvalgte bønder i området. De understreger i øvrigt, at denne ”multi-vinyard”-metode i nogle tilfælde kan give en mere kompleks vin.

150,00DKK
  • Køb 3 eller flere til 125,00DKK pr stk.
Lager: På lager
Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: