Stort set alle stater i USA producerer vin, og det betyder, at der er stor alsidighed i vin fra USA, fordi landet er så stort, og klima og terroir varierer fra stat til stat.

Når det så er sagt, står Californien for mellem 90-95% af al vinproduktionen, mens New York State og Washington State står for 4% af produktionen, hvilket ikke overlader ret meget til resten af landet.

I 1960'erne bosatte vinpionerer sig langs kysten i Californien, og i dag dækker vinmarkerne i den solrige stat ca. 132.000 hektar. De bedste betingelser for at producere topvine findes i North Coast området i Napa Vally, Solano og Sonoma.

Vin fra USA bliver som oftest produceret på franske druer som Cabernet Cauvignon, Merlot og Chardonnay, men amerikanerne har dog også deres egen druesort: Zinfandel. Det har dog vist sig gennem DNA undersøgelser, at der er stor lighed mellem Zinfandel og den italienske drue Primitivo.

USA er verdens 4. største vinland med 3.400 vinproducenter. For at sammenligne, så er Frankrig verdens største vinland med 85.000 vinproducenter. 

De første vinstokke blev bragt til USA i det 18. århundrede af spanske missionærer, som skulle bruge vinen til religiøse formål. 

0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
1 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Stort set alle stater i USA producerer vin, og det betyder, at der er stor alsidighed i vin fra USA, fordi landet er så stort, og klima og terroir varierer fra stat til stat.

Når det så er sagt, står Californien for mellem 90-95% af al vinproduktionen, mens New York State og Washington State står for 4% af produktionen, hvilket ikke overlader ret meget til resten af landet.

I 1960'erne bosatte vinpionerer sig langs kysten i Californien, og i dag dækker vinmarkerne i den solrige stat ca. 132.000 hektar. De bedste betingelser for at producere topvine findes i North Coast området i Napa Vally, Solano og Sonoma.

Vin fra USA bliver som oftest produceret på franske druer som Cabernet Cauvignon, Merlot og Chardonnay, men amerikanerne har dog også deres egen druesort: Zinfandel. Det har dog vist sig gennem DNA undersøgelser, at der er stor lighed mellem Zinfandel og den italienske drue Primitivo.

USA er verdens 4. største vinland med 3.400 vinproducenter. For at sammenligne, så er Frankrig verdens største vinland med 85.000 vinproducenter. 

De første vinstokke blev bragt til USA i det 18. århundrede af spanske missionærer, som skulle bruge vinen til religiøse formål.