Gin & tonic til de lune sommeraftener


Af vinhandler Dan Breiner Eriksen, Eriksen Vinhandel, Nygade 4, 4300 Holbæk

Sommeren nærmer sig, og der er for mange ikke noget bedre end en god gin og tonic på terrassen. Med sin bitre eftersmag er drinken et oplagt alternativ til de sukkersøde drinks som ofte serveres om sommeren.

Gin og tonic er med sine få ingredienser umiddelbart en simple drink at fremstille, men man bør endelig ikke undervurdere betydningen af blandingsforhold samt kombination af den rette gin med den rette tonic. Der findes desuden en lang række finesser som udgør en betydelig forskel for smagsoplevelsen. Alle kender den klassiske citronskive og isterning, men der findes en lang række garnish som rosmarin, timian, appelsinskal, agurk, kanelstang, lime etc. Forskellige kombinationer med den rette gintype vil give dig en bred smagspalette. Det færdige resultat afhænger endvidere af kvaliteten af den gin og tonic man anvender.

Gin er en alkoholisk drik, som er tilsat smag fra enebær. Alkoholprocenten ligger typisk mellem 38%-43%, og som tommelfingerregel skal man tilsætte mere is og tonic hvis man anvender gin med en højere alkoholprocent. Ved fremstilling anvender man neutral alkohol som så bliver gendestilleret med botaniske noter som for eksempel bær, frugter, blomster, urter, krydderier og rødder. De botaniske elementer ligger i blød i alkoholen sammen med enebær. Enkelte anvender også essenser i stedet for botaniske elementer – og alt har betydning for alkoholprocenten og det færdige produkt.

Det typiske indhold i tonic er vand, sukker, kuldioxid, citronsyre og kinin. Gennem de seneste par år er udvalget af tonic eksploderet, og dermed også antallet af smagsvarianter. Tonic med frugt- og bærsmag er blevet meget populær – her er blandt andet Indi Tonic Water med enten jordbær eller citron, Doctor Polidori’s Grape Tonic med vindruesmag og MG Tonica som har en forstærket citrussmag og citrusessens.

Men hvorfor ønsker du at smage tonic med bær- og frugtsmag? Fordi de komplementerer den bær- og frugtagtige gin helt fantastisk og giver en ekstra smagsdimension.

Teamet hos Eriksen Vinhandel står klar til at guide dig ud i ginnens verden! Og husk – den rette kombination af gin, tonic og garnish vil gøre din GT til en helt enestående smagsoplevelse!