Ruinart Blanc de Blanc NV

Denne Champagne Blanc de Blancs i den smukke klare flaske, der sender tankerne på en lystig rejse tilbage til 18 hundredetallet, er en af signaturvinene fra Ruinart’s historiske kældre i Reims, og i manges øjne også en af de fineste blanc de blancs på markedet. Druerne høstes udelukkende fra marker med Premier Cru status primært på Côte des Blancs og Montagne de Reims, men også i mindre omfang druer fra parceller omkring Sézannais og i den nordligste del af Vesle-dalen.

Efter presningen gæres mosten i cement og rustfrit stål hvorefter de unge vine fra årets høst blandes med op til 20-25% af den såkaldte vin de reserve fra de 2 foregående års høst for at sikre kontinuiteten og husstilen hos Ruinart. Vinen modner herefter i minimum 36 måneder på flaske inden bundfaldet skydes bort og der sluttes af med en dosage på 9g. pr. liter.

Resultatet er en yderst pålidelig Champagne der skænkes i en let gylden nuance med små fine bobler og en vedvarende mousse. Den dufter rent og fint af akacieblomst, citrus, fersken og friske æbler, der finder fint sammen med brioche, ristede mandler og andre krydderier fra tiden i flasken. Derpå nærmest fyldig og cremet i munden hvor den relativt høje dosage balanceret syren og fremhæver frugten på en yderst tiltalende og bredt appellerende måde.

Bestemt en Champagne som fungerer storartet til velkomst, men også med fylde og nerve nok til at den kan komme med til bords som akkompagnement til retter med østers og andre skaldyr, til let saltet kulmule eller helt klassisk til en søtunge Bercy.

600,00
Lager: På lager
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: