Chateau Doisy Vedrines 2015 37,5 ml.

Oprindeligt var dette slot en del af den mægtige Doisy-ejendom, men den blev i 1851 splittet op i tre dele: Doisy-Vedrines, Doisy Däene og Doisy Dubroca. Førstnævnte er med sine 30 ha den største af ejendommene og ejes i dag af Casteja-familien, som i forvejen gør sig bemærket med veldrevne slotte i både Pomerol, Saint -Emilion og Médoc.

Selv om slottet har hjemme i Barsac, har producenten valgt udelukkende at benytte den tilladte Sauternes-appellation. Doisy-Vedrine er klassificeret som 2. cru, men i gode årgange når vinene herfra helt op på topniveau.

Ejendommen har 27 ha opdyrket med i gennemsnit 30 år gamle vinstokke. Druerne er 80 pct. semillon, 15 pct. sauvignon blanc og resten muscadelle, som høstes manuelt ad flere omgange - og først når de er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikation sker i en kombination af egefade og ståltanke, og efterfølgende lagres vinen i 18 måneder på barriques, hvoraf 60 pct. er nye.

Dette giver en intens, ren og raffineret dessertvin med noter af honningsød frugt, hvid chokolade og ristede mandler, og i denne årgang fra 2013 har smagsnuancerne for alvor fået tid til at sætte sig, så de klæder hinanden og er faldet helt til ro.

495,00DKK
Lager: På lager
Beskrivelse

Oprindeligt var dette slot en del af den mægtige Doisy-ejendom, men den blev i 1851 splittet op i tre dele: Doisy-Vedrines, Doisy Däene og Doisy Dubroca. Førstnævnte er med sine 30 ha den største af ejendommene og ejes i dag af Casteja-familien, som i forvejen gør sig bemærket med veldrevne slotte i både Pomerol, Saint -Emilion og Médoc.

Selv om slottet har hjemme i Barsac, har producenten valgt udelukkende at benytte den tilladte Sauternes-appellation. Doisy-Vedrine er klassificeret som 2. cru, men i gode årgange når vinene herfra helt op på topniveau.

Ejendommen har 27 ha opdyrket med i gennemsnit 30 år gamle vinstokke. Druerne er 80 pct. semillon, 15 pct. sauvignon blanc og resten muscadelle, som høstes manuelt ad flere omgange - og først når de er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikation sker i en kombination af egefade og ståltanke, og efterfølgende lagres vinen i 18 måneder på barriques, hvoraf 60 pct. er nye.

Dette giver en intens, ren og raffineret dessertvin med noter af honningsød frugt, hvid chokolade og ristede mandler, og i denne årgang fra 2013 har smagsnuancerne for alvor fået tid til at sætte sig, så de klæder hinanden og er faldet helt til ro.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer