Highland Park Saxo 15 års Single Cask

Highland Park fortsætter deres ’Founders Series’ og lancerer tredje eksklusivt danske whisky i serien. Med navnet Saxo er det en whisky for kendere.

Highland Park Single Cask Saxo er – foruden en whisky, der med noter af læderfedt leder tankerne i retning af et sirligt indbundet historisk værk – meget lig Saxos beskrivelse af dansken: uafhængig og helt sin egen.

Highland Park Single Cask Saxo er lagret på et puncheon – en mindre udbredt fadtype, der indeholder nogenlunde samme volumen som en sherry butt, men som med sin korte, buttede facon menes at bidrage til en særligt kompleks smagsprofil – her med intense noter af amerikansk eg, der komplementeres af nuancer af kokosnød, frugt og marcipan.

Farve: Gylden

Duft: Tydelige noter af let amerikanske egetræ, kokosnød og sødmefuld røg med olierede undertoner af læderfedt.

Smag: Yderst fyldig smag med noter af vanille, marcipan og frugt – orangeskal og abrikos. Lagringen på puncheons bidrager til ekstra smæk på egetræsnoterne. Finish lang med behagelig røg og sødme.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand

Highland Park er ét af to destillerier på den nordlige øgruppe, Orkney, og dermed et af verdens mest afsidesliggende destillerier. Det blev grundlagt i 1798 af Magnus Eunson, som efter sigende var præst om dagen og illegal brændevinsbrænder om natten. Året er altså ikke tidspunktet whiskyen først blev produceret - blot det år hvor myndighederne fik nys om Magnus’ foretagende. I dag er Highland Park ikke nogen lille og hemmelig virksomhed, men et af verdens mest kendte og respekterede destillerier!

Highland Park bruger primært sherryfade, og disse får de specialfremstillet i Jerez, hvor de fyldes med oloroso-sherry. Her ligger de cirka 2 år før de sendes til Orkney. Whiskyen har typisk en snert af røg og malten ryges med tørv fra Hobbister-heden, hvor tørven består overvejende af kompakte lag af delvist nedbrudt lyng. Netop denne lette lyng-røg er en signatur-note i Highland Parks whisky.

$259.99
Availability: In stock
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: