Frederiksberg Chokolade - Tina Jacobsen
Håndværk - Kvalitet & Tradition siden 1923
Frederiksberg Chokolade historie går 100 år tilbage, og mange af de gamle opskrifter og teknikker er stadig i brug i dag. Siden 1996 har ejer og chef-chocolatier Tina Jacobsen dog løftet kvaliteten, sortiment og håndværket til nye højder, hvilket er blevet premieret med et utal af priser, heriblandt branchens fornemmeste Saint Honoré ordnen.
Egen plantage
I 2019 købte Frederiksberg Chokolade deres egen plantage i Columbia, Bellacasa, ved Pirea. Plantagen ligger i ca. 1.400 meters højde og er beplantet med 1/3 gamle sorter, som de går meget op i at bevare, og 2/3 nye sorter som de plantede i September 2019. De fleste andre plantager bliver i dag fældet eller genplantet med kaffe eller hybride kakaotræer, og derfor har Frederiksberg Chokolade prøvet at gøre deres for at undgå dette.
Plantagen er Frederiksberg Chokolade krydderihave, hvor de kan lave rene chokolader af de gamle sorter, eller blande op med de nye træer. I November 2020 plantede de bananpalmer som kan give skygge til kakaotræerne, som de efterfølgende har tilføjet 12.000 nye træer af.
Plantagen gør ikke brug af sprøjtemidler og producerer dermed kakaotræer i sin rene form, og der gøres ikke brug af nogen former for børnearbejde. De har ansat de sødeste familie til at hjælpe dem, når de ikke selv kan være der. Frederiksberg Chokolade vil gerne prøve at gøre en forskel for lokal området, så derfor er de gået i gang med et projekt på den lokale skole, om at passe på naturen. De har en kultur, hvor man bare smider affald, der hvor man står. Denne holdning prøver Frederiksberg Chokolade at lave om lokalt, ved at sætte et bedre eksempel.
Frederiksberg Chokolade - Tina Jacobsen
Håndværk - Kvalitet & Tradition siden 1923
Frederiksberg Chokolade historie går 100 år tilbage, og mange af de gamle opskrifter og teknikker er stadig i brug i dag. Siden 1996 har ejer og chef-chocolatier Tina Jacobsen dog løftet kvaliteten, sortiment og håndværket til nye højder, hvilket er blevet premieret med et utal af priser, heriblandt branchens fornemmeste Saint Honoré ordnen.
Egen plantage
I 2019 købte Frederiksberg Chokolade deres egen plantage i Columbia, Bellacasa, ved Pirea. Plantagen ligger i ca. 1.400 meters højde og er beplantet med 1/3 gamle sorter, som de går meget op i at bevare, og 2/3 nye sorter som de plantede i September 2019. De fleste andre plantager bliver i dag fældet eller genplantet med kaffe eller hybride kakaotræer, og derfor har Frederiksberg Chokolade prøvet at gøre deres for at undgå dette.
Plantagen er Frederiksberg Chokolade krydderihave, hvor de kan lave rene chokolader af de gamle sorter, eller blande op med de nye træer. I November 2020 plantede de bananpalmer som kan give skygge til kakaotræerne, som de efterfølgende har tilføjet 12.000 nye træer af.
Plantagen gør ikke brug af sprøjtemidler og producerer dermed kakaotræer i sin rene form, og der gøres ikke brug af nogen former for børnearbejde. De har ansat de sødeste familie til at hjælpe dem, når de ikke selv kan være der. Frederiksberg Chokolade vil gerne prøve at gøre en forskel for lokal området, så derfor er de gået i gang med et projekt på den lokale skole, om at passe på naturen. De har en kultur, hvor man bare smider affald, der hvor man står. Denne holdning prøver Frederiksberg Chokolade at lave om lokalt, ved at sætte et bedre eksempel.