Grappa

Italiensk brændevin skabt på druekvas, dvs. drueskallerne, efter at mosten er gæret til vin. Den samme drik kaldes marc i Frankrig . I Italien lagres den sjældent i eg , men typisk i glas eller stål, så den er klar i farven, men meget rig i duften, de bedste med tydeligt præg af den eller de druer, den er lavet af. De bedste er i reglen dobbelt destilleret som Cognac eller Malt Whisky, mens de billigste i reglen destilleres kontinuerligt. En herlig drik, som kan nydes til kaffen, men ofte også indgår i f.eks. sauce eller i desserter samt is mv. Nydes i reglen lettere afkølet. Der laves grappa over hele Italien, men de fleste destillerier ligger i Veneto området omkring Verona eller omkring Barolo i Piemonte . Der er dog også et enkelt destilleri i Toscana .
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser