Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia Toscana 2014

Sassicaia blev oprindeligt produceret oppe i bakkerne bag San Guido, men efterhånden som vinen fik succes er arealet blevet udvidet og da familien disponerer over mere end 2.500 hektar har der været nok at tage af. I dag kommer frugten således fra en mosaik af små parceller både oppe på skråningerne og nede omkring domainet. Mere end 90 ha. er der efterhånden tale om, og herfra ender de bedste partier Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i Sassicaia.

Bolden begyndte at trille da 1972-årgangen blev verdensberømt overnight, da den ved en blindsmagning placerede sig foran 33 andre Cabernet Sauvignon dominerede vine, herunder hele den måbende top fra Bordeaux. Den var det første varselsskud om, at der var såkaldte supertoscanere på vej og langsomt og på trods af at Sassicaia aldrig har været voluminøs, generøs og umiddelbar som dem en ung Robert Parker løftede frem mod berømmelse blev Sassicaia langsomt et ikon på den italienske vinscene.

Først i 1994, da det tilplantede areal havde passeret de 250 ha., kom revision af DOC-regulativerne, som lukkede rødvinene ind i varmen og samtidig placerede Sassicaia som en helt særlig Bolgheri Superiore. En position som blev udbygget i 2013 da myndigheder løftede Sassicaia op på den aller øverste hylde i det italienske hierarki. Sassicaia sin helt egen Denominazione di Origine Controllata Bolgheri Sassicaia.

Og det fantastiske er at  Sassicaia 's stjerne nu mere end 50 år senere blinker stærkere end nogen side, selvom der med omkring 200.000 årlige flasker ikke længe er tale om en lille nicheproduktion, og selvom vinen fortsat kan virke så urimeligt reserveret som ung, at anmeldernes rutinemæssige topvurderinger kan forekomme noget rutineprægede.

1.500,00
Lager: Kun 1 stk. tilbage
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: