Hvor det vinøse Frankrig måske mest af alt forbindes med fornemme vinslotte, grever og baroner, så dufter Italien lidt mere af vinbønder og bastflasker.
I denne uhøjtidelige atmosfære, fremstilles der fremragende vine, hvoraf nogle er endt som rene kultvine.
Næsten hver en lille velegnet jordplet i Italien er forsynet med vinstokke, og Italien ligger da også i konstant konkurrence med Frankrig om at være det land, der producerer mest vin. I alt bliver der fremstillet omkring 6 millioner flasker italiensk vin om året – ligeligt fordelt på rød- og hvidvin.
Vinen varierer utroligt meget afhængig af, hvilket distrikt den kommer fra, samt hvilke druesorter, den er lavet på – og her anvender italienerne et hav af lokale druer. Nordpå i Toscana og Umbrien fremstilles elegante rødvine, mens det varme Puglia (hælen af støvlen) samt Sicilien byder på vine med muskler.
Hvor det vinøse Frankrig måske mest af alt forbindes med fornemme vinslotte, grever og baroner, så dufter Italien lidt mere af vinbønder og bastflasker.
I denne uhøjtidelige atmosfære, fremstilles der fremragende vine, hvoraf nogle er endt som rene kultvine.
Næsten hver en lille velegnet jordplet i Italien er forsynet med vinstokke, og Italien ligger da også i konstant konkurrence med Frankrig om at være det land, der producerer mest vin. I alt bliver der fremstillet omkring 6 millioner flasker italiensk vin om året – ligeligt fordelt på rød- og hvidvin.
Vinen varierer utroligt meget afhængig af, hvilket distrikt den kommer fra, samt hvilke druesorter, den er lavet på – og her anvender italienerne et hav af lokale druer. Nordpå i Toscana og Umbrien fremstilles elegante rødvine, mens det varme Puglia (hælen af støvlen) samt Sicilien byder på vine med muskler.