Prunotto Bansella
Nizza Barbera 2020
Basen på den kraftfulde Bansella Nizza fra Piemonte er lavet af druer druesorten Barbera. Druerne vokser under optimale forhold i Piemonte. Her har vinstokkene deres rødder i sand, kalksten, ler og mergeljord. Bansella Nizza er i vin blandt de grønne gamle hele vejen igennem, fordi denne italienske ånder i ekstraordinær europæisk charme, der tydeligt understreger succesen med vin blandt de grønne gamle. Modningen af druerne i denne Barbera-vin påvirkes i høj grad af klima i den voksende region. Piemonte-regionen smager det rigtige klima, hvilket blandt og hvad mere er, det bedste er det bedste. Når druerne til Bansella Nizza er helt modne, høstes de udelukkende i hånden uden hjælp fra grove og mindre selektiv fuldhøstere. Efter værten bringer mere ondt til pressen. Her er de udvalgt og nøje fateret. Fermenting finder sted i små tønder ved en kontrolleret temperatur. Gæringen efterfølges af et par måneders lagring på de fine bærme inden den elige aftapning.