Andresen Colheita 1975 Port 0.5 l.

J H Andresen er et lille portugisiske ejet portvinshus med danske rødder, der har produceret denne smukke colheita 1975.  Det er næsten en selvmodsigelse, men også et uomtvisteligt faktum, at der er både friskhed og alder at finde i denne fuldmodne colheita med 43 år på bagen.

Hvert år fordamper mindst 3 % af vinen, så man i bedste fald har 1/3 af vinen tilbage efter mere end 4 årtier. Fordampningen giver derfor vinen stor koncentration, mens de mange års oxidative lagring giver en fantastisk dybde og kompleksitet. Kældermesterens opgave består blandt andet i gennem alle disse år at vinen får tilpas med luft, hverken for meget eller for lidt, så vinen udvikles harmonisk.

Gennem vinens massive koncentration er fine aromaer af brændte figner, valnødder, mahognibord, kanel, pomerans og ristet træ. Vinen afsluttes på værdig vis med en meget lang finish.

De fleste vil nyde denne museumsgenstand uden noget til, men til eksempelvis en nødde- eller mandelkage med en moccacreme og en generøs crème caramel vil den også gøre sig.

Til serveringen anbefaler vi en temperatur på 13-19° (køligst en sommerdag) samt et godt hvidvinsglas, der er rummeligt nok til at man får den fulde duftoplevelse.

Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-3 uger – længst på køl.

799,00
Lager: Kun 3 stk. tilbage
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: