Andresen Colheita 1980 0.5 liter

J.H. Andresen er et lille, portugisiske ejet portvinshus med danske rødder, der har produceret denne smukke, halvgamle Colheita 1980.
Det er næsten en selvmodsigelse, men også et uomtvisteligt faktum, at der er både friskhed og alder at finde i denne fuldmodne Colheita med 36 år på bagen. Den spændstige syre harmonerer perfekt med sødme og lagringsaromaerne Hvert år fordamper mindst 3 % af vinen, så man i bedste fald har 1/3 af vinen tilbage efter 36 år. Når dertil lægges kapitalbinding, så er det ens pligt at glæde sig - og undre sig over, denne perle ikke koster et lån i banken. Fordampningen giver stor koncentration, mens de mange års oxidative lagring giver en fantastisk dybde og kompleksitet.
I dette snapshot fra 1980 kan man glæde sig over moscovadosukker, valnødder, figen, syltet appelsin, kanel og ristet træ samt en finish med suveræn længde. De fleste vil nyde en halvgammel svend som denne uden mad, men til eksempelvis en nødde- eller mandelkage med en moccacreme og en generøs crème caramel vil den også gøre sig.
Til serveringen anbefaler vi en temperatur på 13-19° (køligst en sommerdag) samt et godt hvidvinsglas, der er rummeligt nok til at man får den fulde duftoplevelse.
Efter åbning holder vinen sig omtrentligt 2-5 uger – længst på køl.
Tappet på 50 cl. flasker, leveret i gaverør.

575,00DKK
Lager: På lager
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: