Niepoort 20 Years Old Tawny

Niepoort er kendt for deres fantastisk velsmagende portvine. De har siden 1800-tallet lavet vine, og har gennem årene vundet et hav af priser og udmærkelser fra forskellige anmeldere verden over.

Tawnies med en aldersindikation som denne 20-års, er et blend af flere forskellige portvine med en gennemsnitlig alder på 20 år. Niepoort producerer på 10, 20 og 30 års Tawny. Den lange tid vinene ligger på fade er med til at give den sin karakteristiske smag og tawny-farve (tawny=læder). Tawnies er gode på grund af deres komplekse aroma, friskhed og vedholdende bouquet.

Efter et måltid er en gammel Tawny altid et godt match som aperitif eller til desserten.  Med ældre portvin som denne, vil der komme en del naturligt bundfald. Det er derfor vigtigt at rejse flasken op et par timer inden servering, hvorefter den skal dekanteres.

Tawny’en bliver lagret på små egefade i kælderen hos Vila Nova de Gaia gården, gennem mange år. Det afbalancerede ægteskab mellem de særlige karakteristiske træk og den diverse alder står Niepoort Master Blender José Nogueira bag.

En flot murstensrød, brunlig farve med et orange skær skaber en flot dybde med god kompleksitet. En fantastisk aroma af krystalliserede frugter samt smage af tørrede abrikos. En glat, velintegreret nødde-alkohol-agtig finish dominerer eftersmagen.

Servers en smule afkølet omkring 16-18ºC. Kan evt. tages ud af køleskabet et par timer inden den skal drikkes. Hvis den skal gemmes, er det vigtigt at den ligger ned i et køligt lokale uden sollys.

550,00
Lager: På lager
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: