Famille Perrin Chateau de Beaucastel Chateauneuf du Pape 2015

Da Pierre de Beaucastel i 1549 købte en lade med et lille stykke jord til nær landsbyen Courthezon i det sydlige Rhône, blev det grundstenen til det domaine, som gennem årtier har været betragtet som et af de mest berømte og anerkendte i Châteauneuf du Pape. En ny bygning - den nuværende hovedbygning på Beaucastel - blev opført på grunden, og helt op til slutningen af 1800-tallet blev der lavet vin her. Da vinlusen gjorde sit indtog, udryddede den stort set alle vinstokke og gjorde en ende på enhver form for vinproduktion.

Alt stod stille på ejendommen i nogle år, indtil Gabriel Tramier i 1909 købte den og tilplantede markerne med nye vinstokke. Hans svigersøn, Pierre Perrin, fik ansvaret for driften og gjorde det så godt, at Château de Beaucastel hurtigt fik ry for at fremstille Châteauneuf-vine af højeste kvalitet.

Sønnen Jacques videreudviklede domainet til, hvad det er i dag, hvor brødrene Jean-Pierre og Francois med værdifuld assistance fra deres sønner og øvrige familiemedlemmer viderefører Jacques Perrins ideer. Bl.a. var Beaucastel et af de første domainer, som praktiserede økologisk og biodynamisk vindyrkning med brug af naturlig gødning fremfor kemikalier.

Til Jacques ære skabte de i 1989 topcuveen Hommage à Jacques Perrin. En kæmpe vin, som kun fremstilles i særligt vellykkede årgange - og i antal bare nogle få tusind flasker. Ligesom den ”almindelige” Beaucastel laves Hommage på alle 13 tilladte Châteauneuf-druer. Primært mourvèdre (ca. 60 pct.) og grenache (20 pct.) blendet med syrah, counoise og de øvrige tilladte druer.

750,00DKK
Lager: På lager
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: