Pierre Jean Villa Saint-Joseph Préface Rhone 2017

Préface er Pierre Jean Villas første vin. Den er lavet på 100% Syrah fra syd/sydøstvendte skråninger i Saint Joseph, som er en af de større appellationer i Nordrhône – og Préface er normalt også den vin, huset laver mest af.  Stokkene, som leverer druerne, har en alder på mellem 30 og 90 år og druerne afstilkes delvist inden gæringen. Typisk er det druerne fra de ældste stokke, som gærer med stilkene på. Til sidst lagres vinen cirka 12 måneder både på 500-litersfade kaldet demi-muids og mindre fade.

Pierre Jean Villa lærte vinmagerfaget i 1990’erne i Bourgogne hos Mommesin – ét af områdets helt store navneDa han vendte hjem til Rhône i 2003, blev han en del af Vins de Vienne, og i 2009 fandt han tiden moden til at starte sit eget foretagende. Det er nu blomstret op til 14 hektarer vinmarker fordelt i Rhône, blandt andet i Côte Rôtie, Condrieu, Saint-Joseph og Crozes-Hermitage. Vinene laves med den største respekt for land og drue, og den ”ikke-interventionistiske” tilgang inkluderer blandt andet spontangæring og næsten ingen filtrering. Fra 2015-årgangen benyttes hovedsageligt brugte fade til lagringen.

Sideløbende med Pierres Rhône-eventyr, startede han også et Bourgogne-hus sammen med en anden prominent vinskikkelse: Olivier Decelle. De to huse, Pierre Jean Villa og Decelle-Villa deler visionen om rene, terroirdrevne og elegante vine.

300,00DKK
Lager: På lager
Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: