Compagnie Des Indes Guyana 13 års Sherry cask 57,2%

Farve: Dyb ravfarvet med smaragdgrønne kanter.  Duft: Intens duft af pebernødder, orange, frisksavet ædeltræ og stærk mørk thé og masser af brændt sukker. Efter lidt tid i glasset overgiver den høje alkoholstyrke sig lidt og noter af bitter orangemarmelade og mørk chokolade byder sig til. Smag: Det store, friske oloroso-sherryfad har haft en markant indflydelse på smagen. Chokolade, ristede nødder, kokos og chokolade blander sig lystigt med den høje alkoholstyrke og giver en meget vedvarende smagsoplevelse. I eftersmagen fornemmes abrikoskerne, kardemomme og en lille smule anisfrø. Smagen er intens og ganske sødmefuld på trods af dette er rom 100 % uden tilsætning af sukker.

 

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

 

Compagnie des Indes er en såkaldt ”uafhængig aftapper”. Firmaet er startet af franskmanden Florent Beuchet, og henter inspiration fra Det Britiske Ostindiske Kompagni, som i seksten-, sytten- og attenhundredetallet importerede sjældne og eksotiske varer fra hele verden til Europa. På samme måde finder Florent fade fra brokere og destillerier i hele romverdenen – lige fra Florida til Jamaica, Fiji og Indonesien – og tapper dem under brandet Compagnie des Indes.  Mange tappes som ”single casks”, men CDI udgiver også velkomponerede blends.

 

De sidste par år har resten af Europa skævet misundeligt til Danmark når Florent serverer den årlige batch af eksklusive, danske enkeltfadsaftapninger. Disse er altid tappet i fadstyrke og uden tilsat farve eller sukker – noget, som får tænderne til at løbe i vand på romnørder verden over! Men man finder dog også mere sødmefulde og easy-drinking rom i serien af transcaribiske blends; fx Latino og Caraïbes. Her er noget for enhver smag.

675,00DKK
Lager: På lager
Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: