Weingut Leitz Riesling Berg Schlossberg Rudesheim GG Ehrenfels Rheingau 2016

Stor ”Grand Cru” vin fra marken Berg Schlossberg, hvor jorden består primær af rød skiffer og kvartsit. Den stenede jord holder ikke længe på vand, og kombineret med de mange soltimer, som den stejle, sydvendte skråning får, betyder det, at vinrankerne tit lider af vandmangel tidligt på året. Det resulterer i, at de producerer ganske få og ret små druer, men som til gengæld er koncentrerede og utroligt aromatiske.

Farve: Strågul.
Duft: Charmerende og indbydende, med bivoks og nektarin men også mere tropiske frugter og en klar mineralitet.
Smagsnoter: Mirabeller og grapefrugt, lime-agtig syre og et touch af salt. Intens men med finesse og balance.

Serveringsforslag: Lette fiskeretter, muslinger og skaldyr

Johannes Leitz overtog familievingården fra sin far i 1999 efter at have stået for vinfremstillingen siden 1985. Under Johannes’ ejerskab er Leitz kun gået én vej – opad! Kvaliteten er steget fra god til verdensklasse og man har formået at udvide markerne med nogle af de bedste parceller omkring byen Rüdesheim.

Bjergskråningen vest for og umiddelbart omkring Rüdesheim er et af de mest magiske terroirs i hele verden til fremstilling af vine på rieslingdruen – og dermed et af de mest magiske terroirs i hele verden til fremstilling af hvidvin! Det er her vi blandt andre finder parcellerne Berg Schloβberg, Berg Rottland, Berg Roseneck og Berg Kaisersteinfels, der alle fire nyder den højest mulige klassifikation og anerkendelse i Tysklands hierarki. 

450,00DKK
Lager: På lager
Forslag til dig
Andre købte også
Passer sammen med
Anmeldelser

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer