Springbank 12 års Cask strength Campbeltown Single Malt Whisky 56,1% 2020 Edition

Springbank 12 Years Cask Strength er en single malt whisky fra et af Skotlands mest afholdte destillerier. Den er tappet ved fadstyrke, og er sammensat af en blanding af whisky fra forskellige fadtyper. Dette er aftapningen fra oktober 2020, og denne gang er kompositionen ret usædvanlig med 45% sherryfad, 25% bourbonfad, 25% bourgognefad og 5% portvinsfad. Whiskyen er tappet ved 56,1% alkohol og er hverken tilsat farve eller kølefiltreret.

Farve: Mørk rav.Duft: Tørverøg, tobaksblade, ingefær og nedfaldsæbler.Smagsnoter: Stor og kraftig i smagen. Noter af sødmefuld rød frugt (jordbær, kirsebær), mørk chokolade og toastede marshmallows.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, men gerne med et par dråber vand. Den svømmer godt!

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

1.000,00
Lager: På lager
Featured Recommendations
Others also bought
You might also want
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: