Gelas 60 års Armagnac

Gelas Armagnac 60 år er en af de ældste eau-de-vi’er i Tradition-serien fra Maison Gelas. Kun få spiritusser kan holde til at blive så gamle, og ofte begynder man i 50-60-års alderen at fjerne armagnac’en fra egetræsfadene for at lægge den på glasballoner.

De få, der når denne alder, er exceptionelle, og kvaliteten på denne armagnac fornægter sig ikke, når den kommer i glasset. En rørende smuk spiritus!

Farve: Mørk mahogni.

Duft: Smuk og nuanceret duft af hyacint, eukalyptus og passionsfrugt.

Smagsnoter: Meget bred og fyldig smag, hvor der blandt andet gemmer sig noter af muskatnød, allehånde, sandeltræ og tropisk frugt.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

7.500,00DKK
Lager: På lager
Beskrivelse

Gelas Armagnac 60 Ans er en af de ældste eau-de-vi’er i Tradition-serien fra Maison Gelas. Kun få spiritusser kan holde til at blive så gamle, og ofte begynder man i 50-60-års alderen at fjerne armagnac’en fra egetræsfadene for at lægge den på glasballoner. De få, der når denne alder, er exceptionelle, og kvaliteten på denne armagnac fornægter sig ikke når den kommer i glasset. En rørende smuk spiritus!

Farve: Mørk mahogni.
Duft: Smuk og nuanceret duft af hyacint, eukalyptus og passionsfrugt.
Smagsnoter: Meget bred og fyldig smag, hvor der blandt andet gemmer sig noter af muskatnød, allehånde, sandeltræ og tropisk frugt.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Maison Gelas er grundlagt i 1865 og har i mere end fire generationer destilleret og lagret Armagnac under familiens eget navn. Firmaet er beliggende i Bas Armagnac, som er det mindste af Armagnacs tre distrikter. Her har jordbunden en helt særlig karakter, som giver de bedste dyrkningsbetingelser i vinmarkerne.

Maison Gelas tilbyder en bred vifte af Armagnacer. Familien dyrker selv druerne, destillerer spiritussen samt lagrer og aftapper sine Armagnacer og har derfor kontrol over produktets kvalitet fra start til slut. Af familiens mange særlige specialiteter kan fx. nævnes en række exceptionelle "monocépage" eller ”enkeltdrue”-armagnac’er - altså en række "rene" og ublandede armagnac’er, hvor forskelligheden i duft og smagsindtryk virkelig er fremtrædende. Disse er selvfølgelig tappet ved fadstyrke og uden filtrering. Herudover tilbyder Maison Gelas, overlegent i forhold til de fleste andre Armagnac-producenter, mere end 90 forskellige årgangsarmagnac’er - helt tilbage til 1887.

Philippe Gelas har siden 2001 ledet og udviklet familiens store udbud. Philippe er desuden forfatter til en flot bog omhandlende Armagnac og en person mere vidende omkring områdets historie og fremstillingen af armagnac findes næppe.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: