Gaja Dagromis Barolo DOP 2015
Gaja Dagromis
Barolo DOP 2015
I 1995 overtog Gaja den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen var 10 ha. vinmarker i hjertet af de 25 ha. store Cerquio vingård, som er en af de mest kendte i Barolo.
Barolo "Dagromis" (indtil 2000 kaldet Gromis) er sammensat af vine lavet af Nebbiolo-druer høstet i to vinmarker i La Morra (Cerequio og Silio), og et enkelt parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerjord.
Dagromis har en flot intens mørkerød farve. Buketten emmer af violer, vilde roser, hvid peber. I smagen finder du toner af rød grapefrugt, vilde hindbær, tyttebær og milde krydderier som dominerer. I vinen finder du alle dyderne fra Gromis særlige "terroir" med masser af karakter, intensitet og kompleksitet.
Vinificeringen foregår i Gajas vinkælder i Barbaresco, og de forskellige pakker vinificeres hver for sig. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Efter malolaktisk gæring modnes vinene først et år på barriques (30% nye: halvdelen fra Allier i Frankrig og den anden halvdel fra andre lande i Europa). Herefter sættes vinene sammen og vinen modnes yderligere i 18 måneder på store træfade.
Dagromis har en god struktur, og endelig en dejlig fedme. Den har en meget ren og charmerende stil, og har potentialet til at ældes i omkring 10 år, men smager også fantastisk allerede. Hvis du drikker den ung, fortjener den en iltning i karaffen. Her vil du opleve, at dybde og fedme kommer mere frem i vinen.
Gaja Dagromis
Barolo DOP 2015
I 1995 overtog Gaja den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen var 10 ha. vinmarker i hjertet af de 25 ha. store Cerquio vingård, som er en af de mest kendte i Barolo.
Barolo "Dagromis" (indtil 2000 kaldet Gromis) er sammensat af vine lavet af Nebbiolo-druer høstet i to vinmarker i La Morra (Cerequio og Silio), og et enkelt parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerjord.
Dagromis har en flot intens mørkerød farve. Buketten emmer af violer, vilde roser, hvid peber. I smagen finder du toner af rød grapefrugt, vilde hindbær, tyttebær og milde krydderier som dominerer. I vinen finder du alle dyderne fra Gromis særlige "terroir" med masser af karakter, intensitet og kompleksitet.
Vinificeringen foregår i Gajas vinkælder i Barbaresco, og de forskellige pakker vinificeres hver for sig. Gæringen foregår i ståltanke med druernes egen gær. Efter malolaktisk gæring modnes vinene først et år på barriques (30% nye: halvdelen fra Allier i Frankrig og den anden halvdel fra andre lande i Europa). Herefter sættes vinene sammen og vinen modnes yderligere i 18 måneder på store træfade.
Dagromis har en god struktur, og endelig en dejlig fedme. Den har en meget ren og charmerende stil, og har potentialet til at ældes i omkring 10 år, men smager også fantastisk allerede. Hvis du drikker den ung, fortjener den en iltning i karaffen. Her vil du opleve, at dybde og fedme kommer mere frem i vinen.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.