Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig med en historie, der går helt tilbage til 1400-tallet, hvilket er omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin lavet af de samme druetyper som cognac: ColombardFolle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Druebrændevinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky, hvilket giver et mere aromatisk resultat. Derefter lagres armagnacen på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenarèze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres.

0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser
0 anmeldelser

Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig med en historie, der går helt tilbage til 1400-tallet, hvilket er omkring 200 år længere tilbage end cognac. Drikken er baseret på hvidvin lavet af de samme druetyper som cognac: ColombardFolle Blanche og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Druebrændevinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky, hvilket giver et mere aromatisk resultat. Derefter lagres armagnacen på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenarèze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres.