Castello Romitorio Brunello di Montalcine 2017
Castello Romitorio
Brunello di Montalcino 2017
Flagskibet fra Castello Romitorio, den fænomenale Brunello di Montalcino, er lavet på ren Sangiovese fra Romitorios egne marker i det nordvestlige område af Montalcino. Druerne høstes manuelt og sorteres nøje inden og efter afstilkning, og vinen ligger 24 måneder på egefade samt 12 måneder på flasken inden frigivelsen.
Castello Romitorio har siden 1984 dedikeret sig til at studere, udforske og forædle Brunello de Montalcino-vinene. I hjertet af denne udforskning finder man det tætte bånd mellem den italienske kunstner, Sandro Chia og Brunello-ekspert og kældermester, Franco Martini. Lige så tæt er båndet mellem Sandros søn, Filippo, og Francos søn, Stefano, som i dag fører Castello Romitorio videre. Et indgående kendskab til, og respekt for, det lokale landskab, dets arv og traditioner, er med til at forme alt hvad Castello Romitorio foretager sig, hvad enten det er i marken, i vineriet eller i kælderen – og den sidstnævnte har ikke bare ønologisk funktion, men huser ligesom resten af slottet en række af Sandro Chias kunstværker, og fungerer som et fristed til fordybelse, research og eksperimenteren, både indenfor vin og kunst.
Castello Romitorio
Brunello di Montalcino 2017
Flagskibet fra Castello Romitorio, den fænomenale Brunello di Montalcino, er lavet på ren Sangiovese fra Romitorios egne marker i det nordvestlige område af Montalcino. Druerne høstes manuelt og sorteres nøje inden og efter afstilkning, og vinen ligger 24 måneder på egefade samt 12 måneder på flasken inden frigivelsen.
Castello Romitorio har siden 1984 dedikeret sig til at studere, udforske og forædle Brunello de Montalcino-vinene. I hjertet af denne udforskning finder man det tætte bånd mellem den italienske kunstner, Sandro Chia og Brunello-ekspert og kældermester, Franco Martini. Lige så tæt er båndet mellem Sandros søn, Filippo, og Francos søn, Stefano, som i dag fører Castello Romitorio videre. Et indgående kendskab til, og respekt for, det lokale landskab, dets arv og traditioner, er med til at forme alt hvad Castello Romitorio foretager sig, hvad enten det er i marken, i vineriet eller i kælderen – og den sidstnævnte har ikke bare ønologisk funktion, men huser ligesom resten af slottet en række af Sandro Chias kunstværker, og fungerer som et fristed til fordybelse, research og eksperimenteren, både indenfor vin og kunst.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.