Tomatin Decades II Highland Single Malt Whisky 46%

Tomatin Decades II 46%

Highland Single Malt Scotch Whisky

I 2011 blev Tomatin Decades udgivet for at fejre den daværende Master Distiller, Douglas Campbells vare. Et perfekt ægteskab mellem modenhed og ungdom, Decades bragte fade fra fem forskellige årtier sammen og eksemplificerede rækkevidden og dybden af ​​de tusindvis af fade, der ligger og modnes i Tomatins store varehuse.

Douglas' efterfølger, Graham Eunson, kom til Tomation i 2011 som Distillery Manager, hvilket medbragte en fremadrettet holdning og progressiv tilgang som Master Distiller, Graham har genoplivet årtier.

Inspireret af Douglas' originale koncept har Graham håndplukket 21 fade, der spænder over de sidste fem årtier for at skabe Decades II. Ved at udnytte sin store erfaring inden for fadstyring har han omhyggeligt valgt fem forskellige fadstile sammen. Hver gylden dråbe er omhyggeligt trukket fra det valgte fad og derefter ekspertsammenflettet for at producere en unik single malt med enestående smag.

Forskellige karakterer - Forskellige årgange - Forskellige destillere.

Fadene der er blevet brugt:

1970'er Refill Bourbon hoghsheads
Destilleret: 23/02/1973,
10/07/1975
23/09/1977
Tomatin fra 1970'erne har en usædvanlig høj respekt, værdsat for sin dybde og kompleksitet. Modnet i refil hoghshead har denne malt fået meget lidt ege-påvirkning, hvilket har gjort det muligt for luften og væsken i fadene at interagere og udvikle en række af tropiske frugtsmag.

1980´s lagret færdig i First fill Oloroso Sherry Butts
Destilleret: 02/12/1988
Tomatin fra 1980'erne er sød og frisk. Denne malt har været færdig i over tre år i 1. fyld Oloroso Sherry Butt, hvilket resulterer i en whisky, der minder om lagret Cognac. Toner af læder, poleret eg og mørkristet kaffe sammen med smag af stenfrugt, mørk chokolade og tannin tilføjer rigdom.

1990´s First fill Bourbon fade.

Destilleret: 04/10/1995
Brugen af ​​1. fyld Bourbon-tønder har udviklet en malt med karakteristika af gylden sirup, friskbagte kager med subtile krydderier tilføjer et lag af varme. Selvom det er godt op i tyverne, er Tomatin fra 1990'erne fed, hvilket hjælper med at påvirke lang længde til den samlede finish.

2000's Brugte Verdejo vintønder
Destilleret: 28/01/2000 og 05/06/2009
Fra 2000'erne og fremefter begyndte Tomatin at eksperimentere med et bredere udvalg af fade. Malten brugt fra 2000'erne er blevet modnet i Verdejo-vinfade, som er blevet genopladet for at udnytte egetræets fulde indflydelse. Dette tilføjer sødme såvel som nogle mere krydrede noter.

2010's Second fill French Oak Barrels
Destilleret den 14/03/2013
Young Tomatin i anden fyldningsfade tillader destilleriets karakter at skinne efter. Friske grønne frugter og maltagtige karakteristika fremstår med subtile krydderier og toffee fra den lette franske eg-påvirkning. Dette er en livlig malt, som tilføjer lettere toner, men holdes i balance af de ældre fade.

2.150,00DKK
Lager: På lager På lager
Beskrivelse

Tomatin Decades II 46%

Highland Single Malt Scotch Whisky

I 2011 blev Tomatin Decades udgivet for at fejre den daværende Master Distiller, Douglas Campbells vare. Et perfekt ægteskab mellem modenhed og ungdom, Decades bragte fade fra fem forskellige årtier sammen og eksemplificerede rækkevidden og dybden af ​​de tusindvis af fade, der ligger og modnes i Tomatins store varehuse.

Douglas' efterfølger, Graham Eunson, kom til Tomation i 2011 som Distillery Manager, hvilket medbragte en fremadrettet holdning og progressiv tilgang som Master Distiller, Graham har genoplivet årtier.

Inspireret af Douglas' originale koncept har Graham håndplukket 21 fade, der spænder over de sidste fem årtier for at skabe Decades II. Ved at udnytte sin store erfaring inden for fadstyring har han omhyggeligt valgt fem forskellige fadstile sammen. Hver gylden dråbe er omhyggeligt trukket fra det valgte fad og derefter ekspertsammenflettet for at producere en unik single malt med enestående smag.

Forskellige karakterer - Forskellige årgange - Forskellige destillere.

Fadene der er blevet brugt:

1970'er Refill Bourbon hoghsheads
Destilleret: 23/02/1973,
10/07/1975
23/09/1977
Tomatin fra 1970'erne har en usædvanlig høj respekt, værdsat for sin dybde og kompleksitet. Modnet i refil hoghshead har denne malt fået meget lidt ege-påvirkning, hvilket har gjort det muligt for luften og væsken i fadene at interagere og udvikle en række af tropiske frugtsmag.

1980´s lagret færdig i First fill Oloroso Sherry Butts
Destilleret: 02/12/1988
Tomatin fra 1980'erne er sød og frisk. Denne malt har været færdig i over tre år i 1. fyld Oloroso Sherry Butt, hvilket resulterer i en whisky, der minder om lagret Cognac. Toner af læder, poleret eg og mørkristet kaffe sammen med smag af stenfrugt, mørk chokolade og tannin tilføjer rigdom.

1990´s First fill Bourbon fade.

Destilleret: 04/10/1995
Brugen af ​​1. fyld Bourbon-tønder har udviklet en malt med karakteristika af gylden sirup, friskbagte kager med subtile krydderier tilføjer et lag af varme. Selvom det er godt op i tyverne, er Tomatin fra 1990'erne fed, hvilket hjælper med at påvirke lang længde til den samlede finish.

2000's Brugte Verdejo vintønder
Destilleret: 28/01/2000 og 05/06/2009
Fra 2000'erne og fremefter begyndte Tomatin at eksperimentere med et bredere udvalg af fade. Malten brugt fra 2000'erne er blevet modnet i Verdejo-vinfade, som er blevet genopladet for at udnytte egetræets fulde indflydelse. Dette tilføjer sødme såvel som nogle mere krydrede noter.

2010's Second fill French Oak Barrels
Destilleret den 14/03/2013
Young Tomatin i anden fyldningsfade tillader destilleriets karakter at skinne efter. Friske grønne frugter og maltagtige karakteristika fremstår med subtile krydderier og toffee fra den lette franske eg-påvirkning. Dette er en livlig malt, som tilføjer lettere toner, men holdes i balance af de ældre fade.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: