Christian Drouin #17076 Vintage 1981 Calvados 42%

Christian Drouin Distillery Bottling
Apple brandy blended from eaux-de-vie aged minimum 6 years, with a delicious aromatic fresh apple palate and strong vanilla hints.

Calvados er resultatet af destilleret cider af forskellig frugt- oprindeligt æblecider. Klimaet i Normandiet er grobund for den store æbleproduktion der findes i regionen. Traditionen med at destillere æblecideren nævnes første gang helt tilbage i Karl den Stores tid i 800-tallet.

Nogle producenter vælger at anføre alderen på etiketten, hvilket sker under de nedenstående fællesbetegnelser:
Trois Etoiles: Minimum 2 års fadlagring.
Vieux: Kaldes også af og til Reserve, minimum 3 års fadlagring.
VO eller Vieille Reserve: Minimum 4 års fadlagring.
VSOP: Minimum 5 års fadlagring.

2.400,00DKK
Lager: På lager
Beskrivelse

Christian Drouin
Vintage Calvados

Destilleret i: 1981
Aftappet i: 2017
Batch: 17076
Styrke: 42%

Christian Drouin senior brugte de første år på at producere Calvados uden nogensinde at udbyde det til salg. Disse lagre, og dem, der er bygget op af hans søn, repræsenterer et ekstraordinært udvalg af individuelle årgange af Calvados. Hvert år har sin egen stil og sine egne særpræg. Årgangsårene er destillationsårene. Calvados er lagret på en række forskellige fade. Dens personlighed er smedet af disse forskellige beholdere, som årene går. En hel samling af smage og dufte venter på at blive opdaget.

Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter Anden Verdenskrig af Christian Drouin, som havde et mål om at producere verdens bedste calvados. I 1960 besluttede huset sig for at producere sin egen calvados – og den første aftapning i husets navn fandt sted cirka 20 år senere. Siden har huset modtaget flere priser for deres produkter. I dag er det sønnen, Christian Drouin d. 2, der har overtaget. Ud over de så berømte vintage calvados, der går tilbage til 1939, producerer huset også en række fantastiske blandinger.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: