Palmer & Co Vintage 1997 Collection

Palmer & Co Collection Vintage 1997 er en årgangschampagne lavet med Pinot Noir og Chardonnay-druer fra nogle af de bedste Premier og Grand Cru-marker i Montagne de Reims. Med sit kølige, frostramte forår står 1997 står i skyggen af den foregående super-vintage, 1996, men året har vist sig at producere nogle suveræne vine, som i de bedste udgaver demonstrerer både vitalitet og flot dybde. Det er denne champagne et flot eksempel på.

1.600,00DKK
Lager: 1 stk tilbage på lager
Beskrivelse

Palmer & Co er et Champagne-hus med base i Reims. Firmaet startede som et kooperativ mellem 7 vinbønder i 1947, og Palmer blev hurtigt de fornemme huses favorit når de købte vine og druer udefra til de store cuvéer. Siden er foretagendet vokset eksponentielt og i dag arbejder man med 415 hektarer, hvoraf cirka 200 er klassificeret som Grand eller Premier Cru.

Filosofien i vineriet er at finde den perfekte balance mellem tradition og videnskabelige fremgangsmetoder. Fx har Palmer & Co, som noget ganske unikt, taget solera-systemet kendt fra Jerez til sig i Champagne. I 35 år har de brugt det til at give reserve-vinene dybde. Xavier Berdin, ønolog hos Palmer, kalder det “an everlasting blend, the old wine ’educating’ the new, the young wine feeding the old“. Hvert år genopfriskes soleraens øverste ”lag”, bestående af egetræsfade, med vine fra den nye årgang. Senere flyttes denne vin over på tanke af rustfrit stål, hvorfra den bruges som reserve i vine som Brut Reserve og Palmer Blanc de Noirs.

Palmer & Co har desuden en dyb kælder med et særdeles stort lager af ældre vintagechampagner til salg.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer