Renegade Pre Cask Dungermline Pot Still Grenada 50%
Renegade Cane Rum
Single Farm Origin - Pre-Cask
Gård: Dunfermline
Mark: Anderson
Sukkerørs sort: Lacalome Rød
Høstet: 09-20/11/2020
Destilleret: 13-14/11/2020
Aftappet: 07-09/07/2021
Stilltype: Pot Still
Styrke: 50%
Sukkerrørs planten, Rums primære ingrediens, er den naturlige kilde til dens smag. Således bestemmer det land, det vokser på, og dets mikroklima dets karakter. Derfor vælger vi at udforske Grenadas terroir - fanget her som frisk, levende spiritus før fadlagring.
Stigende op i St. Andrews bjerge på øens nordøstlige kyst ligger Dunfermline – engang et ærværdigt destilleri tabt til orkanen Ivan, hvor dens lerjord i århundreder har været befordrende for sukkerrørsdyrkning. Til denne rum høstede vi den saccharoserige sort, vi kalder Lacalome Red fra "Anderson's Field", som står på terroiret kendt som Mango lane.
I dag spreder fire terroirer de 26,22 hektar landbrugsjord med fire varianter af sukkerrør. Men Dunfermline blev erhvervet i 1953 af far og søn Ferdinand Henry og Dennis Henry. På det tidspunkt var godset 992 acres jord med forskellige afgrøder, hvoraf de vigtigste var kokosnød, kakao, bananer, limefrugter og muskatnød til lokalt salg og international eksport. I 1970'erne og 1980'erne trivedes godset og beskæftigede op til 150 mennesker.
Vi tror på en ny tilgang til at skabe den mest sofistikerede rum. Vores svar ligger hos sukkerrørsplanten, der dyrkes på den caribiske ø Grenada. Det er på vores gård på øen, at terroir - det forførende samspil mellem jord, mikroklima og sted - påvirker vækst, liv og dermed er selve fødslen af vores naturlige smag.
Grenadas terroir står på sovende vulkaner, i lyset af saltfyldte, atlantiske passatvinde eller beliggende i frugtbare flodbassiner. Hver af dem giver forskellige smage, individuelle karakterer - hvis man vælger at søge efter dem.
Det moderne vidunder, som er Renegade Rum Distillery, blev opfundet netop med dette formål i tankerne: At fræse og destillere frisk sukkerrør høstet til den ultimative herkomst - Farm for farm, terroir for terroir, mark for field.
Renhed af smag, intensitet af definition en håndværksmæssig tro, afvisning af accepterede industriprocesser og tilsætningsstoffer, for at afsløre stedets sande essens.
Dette er for den nysgerrige i sindet, den quizziske af ånden, for sammen med os at udforske grænserne for ægte rum, for at finde vores svar på "Hvad nu hvis?"
Et sted, en gård, ad gangen.
Renegade Cane Rum
Single Farm Origin - Pre-Cask
Gård: Dunfermline
Mark: Anderson
Sukkerørs sort: Lacalome Rød
Høstet: 09-20/11/2020
Destilleret: 13-14/11/2020
Aftappet: 07-09/07/2021
Stilltype: Pot Still
Styrke: 50%
Sukkerrørs planten, Rums primære ingrediens, er den naturlige kilde til dens smag. Således bestemmer det land, det vokser på, og dets mikroklima dets karakter. Derfor vælger vi at udforske Grenadas terroir - fanget her som frisk, levende spiritus før fadlagring.
Stigende op i St. Andrews bjerge på øens nordøstlige kyst ligger Dunfermline – engang et ærværdigt destilleri tabt til orkanen Ivan, hvor dens lerjord i århundreder har været befordrende for sukkerrørsdyrkning. Til denne rum høstede vi den saccharoserige sort, vi kalder Lacalome Red fra "Anderson's Field", som står på terroiret kendt som Mango lane.
I dag spreder fire terroirer de 26,22 hektar landbrugsjord med fire varianter af sukkerrør. Men Dunfermline blev erhvervet i 1953 af far og søn Ferdinand Henry og Dennis Henry. På det tidspunkt var godset 992 acres jord med forskellige afgrøder, hvoraf de vigtigste var kokosnød, kakao, bananer, limefrugter og muskatnød til lokalt salg og international eksport. I 1970'erne og 1980'erne trivedes godset og beskæftigede op til 150 mennesker.
Vi tror på en ny tilgang til at skabe den mest sofistikerede rum. Vores svar ligger hos sukkerrørsplanten, der dyrkes på den caribiske ø Grenada. Det er på vores gård på øen, at terroir - det forførende samspil mellem jord, mikroklima og sted - påvirker vækst, liv og dermed er selve fødslen af vores naturlige smag.
Grenadas terroir står på sovende vulkaner, i lyset af saltfyldte, atlantiske passatvinde eller beliggende i frugtbare flodbassiner. Hver af dem giver forskellige smage, individuelle karakterer - hvis man vælger at søge efter dem.
Det moderne vidunder, som er Renegade Rum Distillery, blev opfundet netop med dette formål i tankerne: At fræse og destillere frisk sukkerrør høstet til den ultimative herkomst - Farm for farm, terroir for terroir, mark for field.
Renhed af smag, intensitet af definition en håndværksmæssig tro, afvisning af accepterede industriprocesser og tilsætningsstoffer, for at afsløre stedets sande essens.
Dette er for den nysgerrige i sindet, den quizziske af ånden, for sammen med os at udforske grænserne for ægte rum, for at finde vores svar på "Hvad nu hvis?"
Et sted, en gård, ad gangen.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.