Chateau Rauzan Gassies 2 cru Margaux 2015

 For Rauzan Gassies har ærlig talt aldrig levet op til deres klassifikation som et 2. Cru-slot. Dette på trods af deres ellers godt beliggende marker, hvor af nogle af dem grænser op til selveste Château Margaux. I 1983 hyrede selskabet Jacques Théo som direktør for Château Rauzan-Ségla og Emile Peynaud som rådgivende ønolog. Og i 1986 fremstod slottet som en topmoderne vingård med 20 nye rustfrie ståltanke og en nyrenoveret kælder. Château Rauzan-Ségla nød godt af disse enorme investeringer i et par år. Så blev moderselskabet ramt af finansielle problemer, og Château Rauzan-Ségla blev sat til salg.

I 1994 købte Chanel med familien Wertheimer Château Rauzan-Segla, og straks herefter blev et nyt renoveringsprogram igangsat. Vinmarkerne blev drænet, og et 15-kilometer lagt rørnetværk er nu på plads. Der blev plantet 2 parceller med Petit Verdot, og 3 hektar vinstokke blev podet over med Merlot. I dag er der 51 hektar i produktion med en gennemsnitlig samlet produktion på 200.000 flasker af Château Rauzan-Segla og slottets 2. vin Ségla. Slottets kældre er blevet tilpasset, og de gamle store gæringstanke er gradvist blevet erstattet af mindre tanke – tilpasset de enkelte parcellers størrelse.  Fra 2004 høsten er druerne blevet sorteret på to 10 meter lange vibrerende borde, således at hver enkel drue kontrolleres, inden den kommer videre ind til gæring. Lagringskældrene er blevet fuldstændig renoveret, og et nyt rum er opbygget til tapning. Der er installeret etiketteringsmaskiner, og Château Rauzan-Ségla er således i dag fuldstændig uafhængig i hele produktionsprocessen.

Efter omhyggelig og nænsom renovering, udført i henhold til de oprindelige planer fra 1904, ser selve slottet nu igen som for århundreder siden.

825,00DKK
Lager: På lager
Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer