Mosgaard 6 års Single Malt Whisky 57% 7 sisters

I 2017 fyldte Mosgaard 7 søsterfade som de havde fået ombygget af specielt udvalgte 30-40 års gamle Oloroso fade. De gamle originale Sherryfade blev renoveret og ombygget til 140 liters fade og fyldt med vores New Spirit med det formål at lave en helt speciel serie - hvor de i modsætning til de små quarter cask fade vi normalt bruger, kunne følge whiskyens vej over lidt længere tid. Mosgaard nye serie "7 Sisters Oloroso” er på vej. Fadene ligger i vores oprindelige og første lille tøndelager, og har dermed været med på hele rejsen for Mosgaard Whisky.

Den første "søster" er nu 6 år gammel, og klar til at møde verden - og hvert år fremover, vil Mosgaard udgive et af søsterfadene frem mod at det sidste fad bliver 12 år gammelt - en helt unik serie. Idet Mosgaard har nogle fade af meget høj kvalitet som over årene vil give hvert deres præg på whiskyen, og bidrage til de første Mosgaard produkter som i en serie, kommer med alders angivelse.

Oloroso Sherry fade er et klassisk sherry fad til whisky lagring, og var også med hvor Mosgaard startede, idet deres første whisky blev rfrigivet i 2019 netop var fra Oloroso fade. Oloroso fade passer rigtigt godt til stilen for vores New Spirit, der er defineret ved sødme, blødhed og specielt frugtnoter - og fremhæves af lagringen på netop denne type sherry fade.

Special aftapningen “7 sisters 6 years” er flasket ved 57% som giver den en robust intensitet der kan minde lidt om gammel Balsamico i styrke og kompleksitet, som møder en frugtig syrlighed og mineralsk dybde. Det er en imponerende og kompleks sammensætning af dufte og smage der viser at Oloroso lagret Whisky kan noget ved fadstyrke, når den er lavet på gamle fade.

800,00DKK
Lager: På lager
Beskrivelse

Mosgaard Økologisk Single Malt Whisky
- Håndlavet i Danmark

"Aldring af 7 søsterfade"
Alder: 6 år
Batch: 4417
Fad: Oloroso Fade
Aftappet: 10/01-2024
Flasker i alt: 250
Styrke: 57 %

Indhold: 50 Cl.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: