Glenfarclas 30 års Highland Single Malt Whisky 43%

Glenfarclas 30 år gammel
Highland Single Malt Whisky 43%

Naturlig farve, komplekse aromaer med frugt og fyldige sherrymalte toner. Cognac, brandy, nødder, marcipan og glasur. Brændt chokolade bagerst i munden.

Fremragende single malt fra Glenfarclas destilleriet, lagret i 30 år. Tre årtiers modning har resulteret i en vidunderlig fyldig, tilfredsstillende sherried og en fantastisk smagsprofil. Nu præsenteret med en æske designet som
en hyldest til den umiskendelige røde dør til Glenfarclas-lageret.

5.900,00DKK
Lager: På lager
Beskrivelse

Glenfarclas, familiejet på sjette generation, er et af Skotlands absolut mest elskede destillerier. Whiskyen er klassisk, old-school Speyside, og destilleriet er særligt kendt for at være ekspert i lagring på sherryfade, med et helt særligt forhold til bodegaen José y Miguel Martin, som leverer alle deres sherryfade, ”seasoned”, som det hedder, med Oloroso. Sjovt nok ligger denne bodega faktisk i Huelva, uden for sherrytrekanten, og det kan derfor diskuteres, om det er rigtigt at kalde dem ”sherryfade”. Én ting er dog sikkert – der findes ikke mange nydelser så sublime, som en ældgammel Glenfarclas. Det er stor, robust whisky der kan tåle exceptionelt lang lagring – noget, som måske delvist skyldes en efter sigende ultralav angel’s share i deres kølige dunnage-lagre. George Grant har udtalt, at den årlige fordampning er helt nede på 0,3% om året, mens gennemsnittet i Skotland er tæt på 3%!

Der kunne skrives tykke bøger om Glenfarclas’ mange historiske aftapninger, og et par af dem er skelsættende nok til at nævne her. Glenfarclas 105 siges at være den første, kommercielt tilgængelige ”cask strength” single malt. Whiskyen, som altid holder 60% alkohol, er lige så populær i dag, som da den udkom i 1968. Serien Family Casks blev lanceret i 2007, og indeholder nogle af Glenfarclas’ bedste fade, fra hver eneste vintage siden 1954! Mange af disse er klassikere i dag.

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: