Quinta Sardonia Castilla y Leon 2018
Quinta Sardonia
Castilla y Leon Spanien 2018
Denne producent ligger i regionen Castilla y Leon. De har 20 hektar jord, hvoraf de 17 af hektarne er tilplantet med druer. De ligger imellem 400 og 7-800 meters højde over havet. Skråningerne blev i 1999 og 2000 beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), Merlot, Syrah, Petit Verdot, Malbec, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon Der dyrkes efter strenge biodynamiske principper. For at bevare den naturlige balance i jorden gødes der med egen kompost, Vinstokkene behandles med medicinske planter og såvel dyrkning som høst og aftapning foretages under hensyntagen til månens bevægelser Quinta Sardonia er beliggende ved Sardón de Duero 6 km vest for Quintanilla de Onésimo, hvor Peter Sisseck har sine Pingus-kældre, og blev etableret som en biodynamisk vingård i 2000.
Vingården blev tilplantet med Tempranillo (Tinto Fino) Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec og Syrah, og Peter Sisseck har her haft lejlighed til at prøve kræfter med helt unge vinstokke og se, hvorledes de forskellige druesorter trives i dette terroir. Den første årgang Quinta Sardonia var 2002, hvor der produceredes 6.000 flasker på de blot 2 år gamle stokke, og den nye vin blev en øjeblikkelig succes, der med 2004-årgangen – på 4 år gamle vinstokke – opnåede 96 point hos Robert Parker, hvormed Quinta Sardonia indskrev sig, som den første og hidtil eneste vin, der har opnået en så høj rating på så unge vinstokke.
Quinta Sardonia
Castilla y Leon Spanien 2018
Denne producent ligger i regionen Castilla y Leon. De har 20 hektar jord, hvoraf de 17 af hektarne er tilplantet med druer. De ligger imellem 400 og 7-800 meters højde over havet. Skråningerne blev i 1999 og 2000 beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), Merlot, Syrah, Petit Verdot, Malbec, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon Der dyrkes efter strenge biodynamiske principper. For at bevare den naturlige balance i jorden gødes der med egen kompost, Vinstokkene behandles med medicinske planter og såvel dyrkning som høst og aftapning foretages under hensyntagen til månens bevægelser Quinta Sardonia er beliggende ved Sardón de Duero 6 km vest for Quintanilla de Onésimo, hvor Peter Sisseck har sine Pingus-kældre, og blev etableret som en biodynamisk vingård i 2000.
Vingården blev tilplantet med Tempranillo (Tinto Fino) Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec og Syrah, og Peter Sisseck har her haft lejlighed til at prøve kræfter med helt unge vinstokke og se, hvorledes de forskellige druesorter trives i dette terroir. Den første årgang Quinta Sardonia var 2002, hvor der produceredes 6.000 flasker på de blot 2 år gamle stokke, og den nye vin blev en øjeblikkelig succes, der med 2004-årgangen – på 4 år gamle vinstokke – opnåede 96 point hos Robert Parker, hvormed Quinta Sardonia indskrev sig, som den første og hidtil eneste vin, der har opnået en så høj rating på så unge vinstokke.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.