Compagnie des Indes 10 års Trinidad Rum 61,7% Ping 15

Compagnie des Indes - Ping 15
10 års Trinidad Rum 61,7%

Det skal siges med en vis andægtighed. "Ping"… et ord omgærdet af mystik, alene lyden af hvilket kan få tænderne til at løbe i vand og tegnebøger til spontant at springe ud af bukselommen på spiritusnørder verden rundt, men hvad er Ping-serien, og hvorfor fortjener den plads i dit allerede svulmende barskab? I denne artikel får du hele historien, der gemmer sig bag vores elskede ”prestige”-aftapninger.

I gamle dage tappede Juuls mange fade, og selvom det naturligvis altid har været ambitionen kun at tappe det bedste, hændte det, at vi engang i mellem faldt over et fad, som var virkelig exceptionelt. Et af de fade, hvor sjældenhed og kvalitet går op i en højere enhed. Og når man finder sådan et, fortjener det lidt ekstra fanfare.

I 2005 faldt vores direktørs 30-års-jubilæum i vin- og spiritusbranchen sammen med et nærmest mirakuløst fund: vi fik mulighed for at købe et bourbon hogshead med Ardbeg 1972. Det er næsten overflødigt at nævne, hvor mægtig en whisky, dét er. Dyr, naturligvis, men bestemt ikke en chance man lader undslippe. Det blev besluttet, at denne ekstraordinære Ardbeg skulle tappes for at fejre direktøren Michael Madsens milepæl. Navnet blev Ping No. 1, for Ping var Michaels kælenavn blandt venner. Ardbeg’en blev ledsaget af 3 andre, helt særlige whiskyer, alle frigivet i 2005 for at fejre jubilæet – én for hver af årets årstider. Ping No. 2 blev en Highland Park fra 1977, No. 3 en Macallan fra 1972 og No. 4 en Ledaig fra den legendariske årgang 1973. Med denne kvartet af suveræne maltwhiskies var Ping-serien født, og stilen var lagt, klart og tydeligt: kun det bedste af det bedste.

Siden har nye spiritusser lejlighedsvist kvalificeret sig til at bære navnet. I 2007 kom Ping No. 5: en Mortlach fra 1957, tappet efter præcis 50 års lagring i forbindelse med Michaels 50-års fødselsdag. I 2011, da han kunne fejre 25-års forretningsjubilæum hos Juuls Vin og Spiritus, blev der igen gravet dybt efter 4 særlige fade, denne gang ikke kun i Skotland, men også i de fugtige kældre i Armagnac. Af disse 4 aftapninger er især en Jamaica-rom fra 1977 blevet legendarisk.

Ping-serien er vores absolut bedste aftapninger. La crème de la crème.

4.000,00DKK
Lager: På lager
Beskrivelse

Compagnie des Indes - Ping 15
10 år Trinidad Rum 61,7%

Single Cask - Fadstyrke
Oprindelse: Trinidad
Destilleri: Ten Cane Distillery
Alder: 10 år
Destilleret: nov. 2009
Aftappet: oktober 2020
Tønde nr.: TTD120
Flasker i alt: 282
Styrke: 61,7%

Reviews

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: